MENU WESELNE

TRADYCYJNE PRZYWITANIE PAŃSTA MŁODYCH CHLEBEM I SOLĄ

TOAST SZAMPANEM NA POWITANIE WSZYSTKICH GOŚCI ORAZ PAŃSTWA MŁODYCH

1. ZUPA: ROSÓŁ Z MAKARONEM

KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

KREM Z BOROWIKÓW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

2. II DANIE: SCHAB PIECZONY Z ŚLIWKĄ I MORELĄ,

ROLADA DROBIOWA Z MIESEM CILĘCYM W SOSIE WŁASNYM LUB PIECZARKOWYM

3. DODATKI : ZIEMNIAKI ,FRYTKI, DUFINKI,

ZESTAW SURÓWEK / KAP. CZERWONA , KAP. BIAŁA, SELER, MARCHEWKA Z JABŁKIEM/

4. DESER: LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ

5. ZIMNA PŁYTA: 3 RODZAJE WĘDLIN

PASZTET PIECZONY DROBIOWY

KIEŁBASA WIEJSKA

GALARETKI DROBIOWE

ŚLEDZIKI W OLEJU

2 SAŁATKI DO WYBORU / JARZYNOWA, Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z KUKURYDZĄ ,GRECKA Z SEREM TYPU FETA/

6. KOLACJA : /mięso do wyboru/ KOTLET SCHABOWY PO CYGAŃSKU,

PIECZEŃ WIEPRZOWA, PIECZONA NOGA Z KURCZAKA,

SZTUFADA WOŁOWA, ZRAZY WOŁOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM

DODATKI DO KOLACJI: KLUSKI ŚLĄSKIE, DUFINKI, RYŻ CZOSNKOWY, BURACZKI NA ZIMNO „ĆWIKŁA”, OGÓREK KISZONY LUB KONSERWOWY, SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

  1. BOUEFSTROGONOW lub VARIETTE DROBIOWE
  1. BARSZCZ Z KROKIETEM lub BIGOS lub ŻUREK STAROPOLSKI Z

BIAŁĄ KIEŁBASĄ

  1. NAPOJE ZIMNE BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE CIEPŁE TYPU : KAWA , HERBATA – BEZ OGRANICZEŃ

  1. OWOCE NA STOŁACH / banany , winogrona, kiwi, mandarynki, jabłka i inne sezonowe/