MENU WESELNE
TRADYCYJNE PRZYWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH CHLEBEM I SOLĄ
TOAST SZAMPANEM NA POWITANIE WSZYSTKICH GOŚCI ORAZ PAŃSTWA MŁODYCH
1. ZUPA: ROSÓŁ Z MAKARONEM
KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
KREM Z BOROWIKÓW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
2. II DANIE: SCHAB PIECZONY Z ŚLIWKĄ I MORELĄ,
ROLADA DROBIOWA Z MIĘSEM CIELĘCYM W SOSIE WŁASNYM LUB PIECZARKOWYM
3. DODATKI : ZIEMNIAKI ,FRYTKI, DUFINKI,
ZESTAW SURÓWEK / KAP. CZERWONA , KAP. BIAŁA, SELER, MARCHEWKA Z JABŁKIEM/
4. DESER: LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ
5. ZIMNA PŁYTA: 3 RODZAJE WĘDLIN
PASZTET PIECZONY DROBIOWY
KIEŁBASA WIEJSKA
GALARETKI DROBIOWE
ŚLEDZIKI W OLEJU
2 SAŁATKI DO WYBORU / JARZYNOWA, Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z KUKURYDZĄ ,GRECKA Z SEREM TYPU FETA/
6. KOLACJA : /mięso do wyboru/ KOTLET SCHABOWY PO CYGAŃSKU,
PIECZEŃ WIEPRZOWA, PIECZONA NOGA Z KURCZAKA,
SZTUFADA WOŁOWA, ZRAZY WOŁOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM
DODATKI DO KOLACJI: KLUSKI ŚLĄSKIE, DUFINKI, RYŻ CZOSNKOWY, BURACZKI NA ZIMNO „ĆWIKŁA”, OGÓREK KISZONY LUB KONSERWOWY, SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
- BOUEFSTROGONOW lub VARIETTE DROBIOWE
- BARSZCZ Z KROKIETEM lub BIGOS lub ŻUREK STAROPOLSKI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
- NAPOJE ZIMNE BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE CIEPŁE TYPU : KAWA , HERBATA – BEZ OGRANICZEŃ
- OWOCE NA STOŁACH / banany , winogrona, kiwi, mandarynki, jabłka i inne sezonowe/